Ik ben in 1950 geboren in Drachten. Creativiteit is altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest. In 1985 ben ik in Lelystad komen wonen en sinds 1998 ben ik met beeldhouwen bezig. Ik heb les gehad van Ton Willems, maar zie mij zelf toch meer als een autodidact.

 

Het zelf ontdekken van nieuwe vormen en technieken is voor mij een belangrijke drijfveer en stimulans. Ik ben erg geïnteresseerd in mensen. Mijn beelden zijn dan ook mensfiguren.

 

Momenteel leg ik mij toe op twee technieken. Ik maak beelden in gietsteen en brons.

 

Brons biedt vele mogelijkheden. Naast volle vormen is het ook mogelijk om slanke gedetailleerde figuren te maken. Mijn gietsteenbeelden zijn forser van vorm en kenmerken zich door ronde vormen en doorlopende strakke lijnen, met een knipoog naar de werkelijkheid. Deze beelden komen zowel binnen als buiten goed tot hun recht.

 

 

Naast eigen ontwerpen maak ik ook beelden in opdracht voor particulieren en bedrijven.

Lena Postuma Sculpturen
Lena Postuma Sculpturen